Ontdek hoe je contact maakt met je innerlijk kind en je zelfbeeld verbetert

Voel jij je onzeker op je werk, in je relaties of op andere terreinen van je leven?

Onzekerheid en laag zelfbeeld

Een kritische beoordeling ervaar je als persoonlijke aanval. Je voelt je boos en verdrietig. Je doet toch zo je best? Je legt de lat nog wat hoger en je werkt nog wat langer door. Stel dat je je baan kwijt raakt…
Je partner gaat met vrienden uit terwijl jij een gezellig avondje samen thuis op de bank had gepland. Vergeten… Niet aan gedacht… Je voelt je voor de zoveelste keer niet belangrijk genoeg en je klapt dicht.
Als je partner thuiskomt hou je je slapend. Niet in staat om je verdriet en boosheid te uiten lig je starend in het donker te wachten tot het weer ochtend wordt. Bij het ontbijt krijg je alsnog ruzie. En je partner begrijpt er niets van.
Jij staat altijd klaar voor iedereen die je nodig heeft. Sterker nog, voordat de ander jouw hulp vraagt, heb jij die al aangeboden. Maar nu ben jij burn-out geraakt. Je zit alleen thuis en er is niemand van je vrienden die eens vraagt hoe het met je gaat. Iedereen heeft het kennelijk druk. Kennelijk doe jij er niet toe voor de anderen.
Je weet wel dat je niet zo positief denkt over jezelf. Een ander heeft het vaak beter voor elkaar, dat lukt jou toch niet. Je voelt je onzeker in gezelschap en durft je mening niet zo goed te geven. Wie zit er eigenlijk op jou te wachten?

Onveilige jeugd

Onzekerheid en een laag zelfbeeld ontstaan vaak in je jeugd. De onverwerkte pijn die daar mogelijk ligt opgeslagen, kan met hypnotherapie aan de oppervlakte komen en onder veilige begeleiding worden doorvoeld en geïntegreerd. Hiermee krijgen de ervaringen een plek en beheerst je verleden niet meer je levenskwaliteit in het hier en nu.
Soms weet je niet dat je klachten het gevolg kunnen zijn van de omstandigheden in jouw jeugd. Hadden jouw ouders hoge verwachtingen van jou en kreeg je hierdoor niet de ruimte om je op een speelse en vrije manier te ontwikkelen?
Of leerde jij al jong om onzichtbaar te zijn uit angst voor afwijzing of omdat je ouders vaak ruzie hadden? Was jij het kind dat nooit goed genoeg was of moest je al jong volwassen zijn omdat je moeder of vader niet goed voor je kon zorgen?

Je blijft de wereld zien door de ogen van je innerlijk gewonde kind, met bijbehorende kind-conclusies.

Innerlijk kind

Je blijft de wereld zien door de ogen van je innerlijk gewonde kind, met bijbehorende kind-conclusies. Die conclusies zijn bijvoorbeeld: “de wereld is een onveilige plek, ik heb geen keuze, ik ben niet goed genoeg, ik moet alles alleen doen”.
Het uit zich in een laag zelfbeeld, perfectionisme, angsten, eenzaamheid, verslavingen, fysieke klachten. Het vermijden van triggers wordt een ‘way of life’.

Triggers

Zo’n gewond emotioneel of juist gevoelloos kind-stuk kan door van alles getriggerd worden; een boze blik, stemverheffing of kritiek.. Op het moment dat dat gebeurt, kun je niet meer rationeel en volwassen nadenken, je reageert vanuit je gewonde innerlijke kind.
Je wordt emotioneel of slaat volkomen dicht en gaat in de ‘overlevingsmodus’. Je krijgt moeite om je te ontspannen, kunt slaapproblemen ervaren, of andere stress-gerelateerde klachten.

Jij bent goed zoals je bent

Hoe zou het voor jou zijn als je die onzekerheid in jezelf nu eens bij de kern zou kunnen aanpakken? Zodat je kunt voelen dat je goed bent zoals je bent. Dat je mild mag zijn voor jezelf. Dat je tegenslagen en kritiek kunt verdragen. Je voelt je sterk en je laat je niet van je stuk brengen.
Hypnotherapie is werken met het onbewuste
Hypnotherapie is een mooie en zachte methode om snel tot de kern van je probleem te komen. Met de juiste intentie en professionele begeleiding kun je leren je innerlijk kind bij de hand te nemen en, vanuit volwassen bewustzijn, de veiligheid en compassie te bieden die elk kind verdient. Hierdoor zul je in het heden een stevige basis in jezelf voelen waardoor je je zekerder en krachtiger voelt in het dagelijks leven. Wil jij dit ook? Kom eens vrijblijvend kennismaken.